VUOSI 2024

Vuosi on alkanut kipakoissa pakkasissa ja presidenttivaali kiinnostuksen noustessa. Meillä Demareilla on hyvä ehdokas Jutta Urpilainen nro 6. Hän on osaava ehdokas, jolla on jalat maassa. Vaaliteemamme pohjautuvat meille tärkeisiin arvoihin; ketään ei jätetä ja jokainen kelpaa sellaisenaan. Juttaan ja hänen ajatuksiin voi tutustua tarkemmin SDP:n kotisivuilla ja kampanjakirjoituksissa.

Ennakkoäänestys alkaa 17.1 ja varsinainen vaalipäivä on 28.1. Elämme jännittäviä aikoja, joten nyt on tärkeää kaikkien käyttää äänioikeuttaan.

Meillä Lieksassa tapahtuu myöskin melkoisesti, uusi kaupunginjohtaja Pirre Seppänen aloittaa helmikuun 19 päivä. Toivotamme hänet tervetulleeksi kaupunkiimme sekä tekemään yhdessä meidän kanssa Lieksasta parhaan paikan asua ja toimia.

Paljon uhkakuvia on näkyvissä niin Euroopassa – koko maailmassa kuin lähiympäristössä. Kaupungin talous on kunnossa, mutta paineita on tullut verotulojen ja valtionosuuksien muutosten osalta – alaspäin on ennustus. Tarkka ja ennakoiva taloudenpito on nyt avainasemassa. Tärkeää on maltti ja vauhdin hiljentäminen, kevääseen ja valoon päin me kuitenkin olemme menossa.

Kuntavaalit 2025 ja hyvinvointialuevaalit lähestyvät, ei niihin ole aikaa kuin reilu vuosi. Oletko sinä kiinnostunut vaikuttamisesta ja toimisesta paikallisesti ja maakunnallisesti. Ole silloin yhteydessä ja tule mukaan meijän porukkaan. Meille tärkeää on solidaarisuus eli heikommista pidetään huolta, yhdenvertaisuus eli jokainen kelpaa sellaisenaan. Emme väheksy historiaa, katsomme tulevaisuuteen luottavaisesti. Martti Ahtisaarta lainaten ”Rauha on tahdon asia”.

Vaaleja kohti mennään!

Tarja Kärkkäinen, SDP:n kunnallisjärjestön pj.